söndag 27 april 2008

Styrkor hos de med ADHD

Det gäller att lyfta fram styrkorna i barn och vuxna som har adhd
Utan dessa Underverk till Människor hade vi inte kommit framåt i livet.
Barn med ADHD är ofta nyfikna människor som undersöker och provar på saker, utan att kanske inte tänka efter före vilket gör att ibland funkar det och ibland funkar det inte.
Min far var en sådan människa och han var verkligen en konstnär inom teknik visst när han lagade tekniska prylar så var det kanske inte så andra hade lagat det, och ingen kunde fixa det efter han hade varit där.
Men han fick allt han hade i sina händer att funka och han gav aldrig upp. Hans stora interesse var bilar och verktyg borrmaskiner mm.

Hittade en bok som jag tänker att införskaffa. Skriver mera när jag läst den .Pris: 279,00 kr

Så lyfter du fram styrkorna hos barn med ADHD
Författare Lara Honos-Webb, PH.D.

http://brainbooks.easy.bluerange.se/nav10684

4 kommentarer:

ingela sa...

ok, måste bara kolla nu. skrev innan men var tvungen att skaffa ett konto så att jag vet inte om de försvann det jag skrev till dig innan.

ingela sa...

oj oj oj, allt försvann så jag får ta om det fast nu får jag nog det inte på samma vis som jag lagt upp det i förra jag skrev som försvann försöker igen då:

Ville skrika högt!

Kollade på kalla fakta idag på nätet. Jag blev så upprörd så att jag skakade. Det handlade om Morgan som blivit omhändertagen för att han var för tjock.
Kände igen denna situation med soc men bara skillnaden att jag ville ha hjälp för min son som jag misstänker ha ADHD. Detta är helt jä...la sjukt. soc tror inte på ADHD och man fick egenom ett LVU på förmodningar,antagenden o tyckanden även manipulation av dagis o frita personal för att få med sig dem.

Jag älskar mitt lilla yrvänder utan ADHD är det ju inte han, han är så uppfinningsrik o så smart.

men som han blir behandlad idag av sin skola där han går så är det under all kretik.

Min son hade gapat i klassrummet. Händelse: Han kommer in i klassrumet en kompis frågar, vart har du varit.- Käften, svarar min son då. varpå han åker ut från klassrumet o får stå i trappen där han står o inte fattar ett dugg mer än att fröken är dum.

Han behöver gajdning o förståles över sig själv men hur ska han kunna få det när vi blivit krossade som familj av soc. o de inte tror på att ADHD finns.
Jag har bett dem kolla upp socialstyrelsens kunskapsöversikt av ADHD men det fick jag avslag på, jag fattar inte hur det kan få gå till på detta viset idag när det finns hjälp att få, fast då gäller det ju förstås att hamna hos rätt personer som vet att detta finns.
så nu lider jag så mycket med min son eftersom jag vet att det finns hjälp att få men att soc står ivägen för att han skall kunna få den. Har mailat experten Christoper Gillberg idag så får vi se om han kan hjälpa till i detta så att min son kan få den hjälpen han så väl behöver.
hur ska min son kunna använda sig av sina styrkor när han bara blir tagen för ouppfostrad,stökig o bråkig. Mitt hjärta blöder för honom. vi ska på rättengång snart men eftersom jag inte litar på systemet så skulle det inte förvåna mig om soc vinner, men jag kommer inte att ge mig, mitt barn ska hem i tryggeheten igen så att han kan få förståelse för den han är.

ingela sa...

Oj då, glömde en sak.
Det soc inte heller lyssnar på är att ADHD är genrelaterat, alltså kan gå i arv.

Min sons pappa har nyligen fått diagnos ADHD han äter concerta.

Han vet om någon hur det är att bli utstött för att man inte är som alla andra. han fick ingen hjälp förens i vuxen ålder o när han var liten visste man ju inte så mycket om detta, men nu idag när det finns hjälp att få så är det under all kretik att en myndihhet med makt sätter stopp för att ett barn ska få hjälpen som finns att få.

Då undrar jag soc beprövade mening: För barnets bästa.

jag anser att sätter man stopp för att hjälpa ett barn när det finns hjälp att få. Då är det inte för barnets bästa.

malix sa...

hej Ingela herre gud!
vad jag känner mig dum nu det här med adhd är det viktigaste för mig för det är så många människor som kommer i kläm när det handlar om dessa för... streber som är förståsig påare.
jag skäms för att jag inte kollat min blogg innan och ber om ursäkt och jag kan hålla med dig soc om de blir fel kan vara ett kapitel för sig
vad jag brukar be dem som jag möter som har problem med soc göra är att fråga soc vad ni behöver göra för att bli kvitt dem och gör det dom vill ni ska göra men det är enkelt för mig att säga
men social tjänsten är ju till för att hjälpa människor det är deras jobb och det finns många änglar som brinner för sitt jobb inom denna instans sen finns de de som kanske inte borde visstas ute bland folk över huvud taget.
jag blir så upprörd,....